Zajímavé knihy

Dřív jako malá jsem četla lehké knihy, jako např. medvídka Pú, Klub záhad, Volání netvora, apod. Vždy mě fascinovali filmy o Harrym Potterovi , myslela jsem, že knihu si nemůžu užít stejně jako film, proto mi chvíli trvalo než jsem se k tomu odhodlala. Ale opak byl pravdou. Každý knižní díl byl několikanásobně lepší, ale i když filmy nebyli tak dobrý, tak chápu, že se do nich nemohlo dát vše, kvůli délce. Proto bych i přesto řekla, že se filmová série povedla narozdíl od jiných, viz Labyrynt. Pro můj začátek byl Harry ideální, od té doby jsem přečetla už spousty knih. Ať už fantasy, horory, nebo detektivky. Mezi mé současné oblíbené autory hororu patří Stephen King , který je ve své práci velice produktivní. Spousta jeho knih se i zfilmovala. Tyto filmy byli většinou úspěšné a některý se zařadili i mezi nejlepší filmy vůbec.

Seznam podle mě nejlepších knih od Stephna Kinga, které se stali předlohou pro film.

  1. To - filmy (2017, 2019) museli mít 2 části, a přesto se do nich nedokázalo dát vše. Kniha je vážně velice obsáhlá. A díky tomu asi i srozumitelnější.
  2. Zelená míle - film byl snad srovnatelně dobrý, což ovlivnili i skvělé herecké výkony.
  3. Osvícení - film byl podle mě docela nudný a ne tak děsivý jako originál.
  4. Misery nechce zemřít - známý příběh slavného spisovatele, který je držen svou ctitelkou, pod záminkou pomoci po autonehodě. Možná jeden z mála případů, kdy se mi film líbil o něco víc.

Filmy, na které se nedoporučuji podívat po přečtení knihy.

Tabulka s filmy podle knih a jejich hodnocení na csfd

- žánr hodnocení v %
To 1 - 2017 horor 74
To 2 - 2019 horor 62
Zelené míle mysteriózní drama 93
Osvícení horor 88
Misery nechce zemřít drama, thriller 83

Obrázky přebalů některých zmíněných knih
Úvodní stránka