World of Warcaft: The Burning Crusade

World of Warcraft: The Burning Crusade

World of Warcraft: The Burning Crusade, zkráceno na WoW:TBC, byl doplňkový datadisk MMORPG hry World of Warcraft. Datadisk vyšel roku 2007 a první měsíc bylo prodáno přes 3 milióny kopií. Do nové hry přibyly nové oblasti, rasy a došlo ke zvýšení levelu.
















Novinky v příběhu

Datadisk The Burning Crusade se odehrává především umírajícím světě jménem Outland. Tento svět je původním domovem orků, kteří však odešli skrze temný portál do světa Azeroth. Outland se tak stal domovem démonů a přisluhovačů Plamenné legie (anglicky tkzv. Burning Legion). Příběh však hráčům poskytuje nového hlavního nepřítele v podobě zapuzeného night elfa, který je sám z části démonem, Illidana Stormrage. Illidanovi paranoia zatemnila mysl a opevnil se ve své pevnosti očekávajíce jakéhokoli útočníka, který by jej chtěl připravit o vládu nad Outlandem. Hráči se tak dostávají do pozice osvoboditelů Outlandu nejen od Plamenné legie, ale také od Illidana Stormrage samotného.

Frakce a jejich rasy

S novým datadiskem přichází dvě nové rasy. Každá z nich se postavila na stranu jedné z dvou frakcí. Novými rasami jsou Blood Elfové a Draeneiové.

Aliance
Horda
Dwarf
Undead
Gnome
Troll
Human
Orc
Night Elf
Tauren
Draenei
Blood Elf






























Classes

Classes se s novým datadiskem nemění.

Povolání
Paladin
Hunter
Mage
Druid
Priest
Warrior
Shaman
Warlock
Rogue
























Fotogalerie

Zde můžete najít pár artworků, které:
  1. Byly načítací obrazovkou
  2. Byly dostupné jako tapeta

Odkaz zde Fotogalerie





Odkazy

Více podrobností k datadisku a k němu příslušným věcem můžete najít:
Wowhead
Blood Elfové
Draeneiové
Oficiální stránky od Blizzard Entertaiment




‹zpět na hlavní stránku