hlavní stránka

ITZY

Charakteristika


Itzy je jihokorejská dívčí skupina tvořená společností JYP Entertainment, která se skládá z členů Yeji, Lia, Ryujin, Chaeryeong a Yuna. Skupina debutovala 11. února 2019 vydáním svého jediného alba It'z Different.

Všichni členové, kromě Lie, se objevili v Mnetově reality show Stray Kids jako projektová skupina proti chlapecké skupině Stray Kids v roce 2017.

V roce 2019 debutovaly s It'z Different a It'z Icy.

11. února skupina vydala své debutové jediné album It'z Different s hlavním singlem Dalla Dalla. Píseň obsahuje prvky z podrodin EDM, jako je budoucí dům a basový dům. Jeho zplnomocňující texty byly publikem dobře přijaty. Skupina zaznamenala jeden z největších debutů na Billboardu pro nový K-pop akt v letech, singl "Dalla Dalla" vstoupil na č. 3 a dosáhl vrcholu na č. 2 v žebříčku World Digital Song Sales. Hymna důvěry, která mění tvar, prodala v USA za týden končící 14. únorem 2000 stažení, podle Nielsen Music, čímž se z toho týdne stala nejprodávanější písní K-pop v Americe. „Want it“, vydané vedle singlu „Dalla Dalla“, debutoval v č. 8 a prodával 1 000 stažení. "Dalla Dalla" také se stala druhou nejoblíbenější píseň na YouTube.

Billboard potvrdil, že hudební video překročilo 17,1 milionu zhlédnutí během 24 hodin od jeho vydání a zlomilo rekord pro nejsledovanější debutové hudební video K-pop do 24 hodin. 21. února, osm dní po jejich debutu, Itzy obdržela své první vítězství v hudební show na M Countdown a stala se nejrychlejší dívčí skupinou, která dosáhla svého prvního vítězství v hudební show. “Dalla Dalla” také drží rekord pro nejrychlejší K-pop debutovat hudební video dosáhnout 100 miliónů zhlédnutí.

Itzyho debutové EP s názvem It'z Icy bylo vydáno 29. července 2019 spolu s doprovodným hudebním videem pro jeho hlavní singl s názvem "Icy". 22. září JYPE oznámil Itzyho předváděcí turné s názvem Itzy Premiere Showcase Tour "Itzy? Itzy!". Předváděcí turné odstartovalo 2. listopadu v Jakartě a poté koncem roku 2019 podniklo kroky v různých městech v Asii a poté v lednu 2020 směřovalo do Spojených států na pět výstav.V listopadu 2019 překonal „Dalla Dalla“ 100 milionů streamů v Gaon Music Chart a stal se první platinovou certifikací skupiny. Je to také první debutová skupina skupiny K-pop, která získala certifikaci platiny od Korea Music Content Association od zavedení certifikací v dubnu 2018. Singl také zařadil č. 8 na seznamu “20 nejlepších K-pop písní 2019” Dazed, který říkal, že skupina “držet pevnou ruku na kormidle pomocí zábavných doteků dokonce s vizuálním a zvukovým chaosem jít “a„ ty, které dají K-popu nový start “. Hudební videa "Dalla Dalla" a "Icy" vstoupila do seznamu nejoblíbenějších hudebních videí v Jižní Koreji na YouTube, č. 2 a 7. Na konci roku byl Itzy oceněn několika cenami za nejlepší nové umělkyně, včetně cen Melon Music Awards 2019 a M Asia Asian Music Awards 2019.

2020: Spojené státy turné a It'z me Itzy začal rok jejich přehlídkovým turné ve Spojených státech, začínat 17. ledna v Los Angeles. 9. března 2020, Itzy vydal jejich druhé EP, It'z mě, a jeho hlavní singl “Wannabe”. Album debutovalo na č. 5 v žebříčku World Albums Billboard's World Albums a bylo v té době nejlepší pozicí skupiny na žebříčku.



Členové skupiny

  1. Chaeryeong



  2. Lia



  3. Ryujin


  4. Yeji



  5. Yuna



Diskografie



Skladby Rok vydání Fotografie
Dalla Dalla 2019
Icy 2019
Wannabe 2020