Galerie

Na této stránce vám představím některé nejznámější a nejproslulější formy tohoto memu, kontroverzní formáty kvůli školnímu řádu vynechám.

I AM FINE

I AM FINE

Tento mem je velmi jednoduchý, užijeme ho nejčastěji v internetové diskuzi, kdy náš názorový oponent předstírá, že je je emočně odpoután, ale moc mu to nejde a působí rozrušeně.

Brainlet

Brainlet

Jedna z nejvíce rozšířených verzí. Užívá se výhradně pejorativně Jedná se o ilustrace osob s malými mozky, což má implikovat nízkou inteligenci. Existují tisíce variant, většinou platí: čím novější,tím absurdnější. Zde je vyobrazen klasický brainlet.

tfw too inteligent

TFW TOO INTELIGENT

Opak brainleta. Jedná se o postavu s obrovským mozkem. Bývá užíván k propagování ideologií či názorů. Může být také užit ironicky, čímž může nahradit brainleta, brainlet ovšem za tento mem nahradit nejde.

Oomer wojaks

Zleva:boomer, doomer, zoomer,bloomer

Oomeři vznikli roku 2019. Původně byli užívání k zesměšňování určitých generací na základě stereotypů. Jejich označení vzniklo od generace baby boomers. Dnes se již nepoužívájí jen pro věkové skupiny, ale i jiné skupiny, například voliče určitých stran.

Country feels

Kandský stereotyp

Dnes již mrtvý mem. Všechny memy tohohle typu zobrazují osobu, jak sedí u stolu s počítačem. V pozadí jsou pak přimalované stereotypní věci pro zemi, ze které si autor chce utáhnout.

Money printer go brrr

Money Printer go brrr

Tento mem si utahuje z americké federální banky, která se snažila zabránit pádu akciového trhu tím, že vytiskla přes trilión amerických dolarů, které půjčila některým firmám.Tento plán uspěl, na 30 minut. Tento mem se následně začal užívat v mnoha kontextech například s Maxmillianem Robspierrem, ve formě Guillotine go brrr...

Hlavní stránka