Moje Hobby - Kreslení a Malování

Úvod Kresba, Malba Galerie Odkazy a zdroje

Úvod

Téma kreslení a malování, jsem si vybrala z úplně jednoduchého důvodu. Tomuto koníčku se věnuji aktivně již něco přes pět let a ráda bych vás jím provedla. Já sama se hlavně zabývám kresbou všech různých typů, digitální kresbou přes grafický tablet a někdy malbou. Aktivněji jsem se tomuto koníčku začala věnovat v mých dvanácti letech, kdy jsem začala kreslit podle různých návodů na internetu a knížek. Následně jsem i začala navštěvovat ZuŠ, kde jsem měla možnost si vyzkoušet i mnoho jiných technik. I po pěti letech kdy kreslím, se mám stále mnoho co učit a zdokonalovat se. I to je možná jeden z důvodů proč mě kreslení a malování baví. Je totiž skvělý pocit prohlížet si starší díla a vidět onen pokrok. Kéž by jen bylo více času...

A co to vlastně je?

Je to jeden z z oborů výtvarného umění - malířství, jenž je uměním vizuálním. A ačkoli se tak dříve nesmýšlelo, první díla vznikala již v pravěku, kde se zachovala na stěnách jeskyní.

Moje inspirace a motivace

Musím přiznat že na toto, se mě již pár lidí ptalo...
Ono, je to velmi těžké sepsat. Může to totiž být skoro cokoli. Nejčastěji mě ale do kreslení, ač to zní zvláštně, inspirují fantasy filmy, knihy a hudba. Kolikrát i předčítané creepypasty, kdy má moje představivost mnohem větší možnosti. Inspirativní bývají ale i budovy, nejčastěji nějaké starší, jako hrady, zámky, staré ulice a podobně. Ačkoli mě již ne jednou napadl nějaký námět třeba při umývání nádobí. Inspirací může tedy být opravdu téměř cokoli :).

S motivací je to ale už o trošku těžší. Času není příliš a když už čas je, ne vždy se mi podaří dostat se k dokončení díla. Motivace se také velmi odvíjí od nálady. Někdy jsem schopná vydržet kreslit klidně přes dvanáct hodin v kuse ale někdy to příliš nejde, po půl hodině zhodnotím že ono dílo není jak jsem si jej představovala a nemá tedy smysl v něm pokračovat. Také je poněkud demotivující čas, který určité kresby zaberou. Když totiž kreslíte něco přes šedesát hodin, tak je to už kolikrát tak trochu na hlavu. O to kouzelnější je ale pohled na hotový kousek. A přesně to je moje motivace.


Tento web vznikl za účelem vzdělání
© Kejdová Klára; 2020