Můj oblíbený fotbalový klub

Mým oblíbeným fotbalovým je klubem je FC Viktoria Plzeň a jejich fanouškem jsem už asi 10 let. I přes velkou vzdálenost Plzně od mého bydliště jsem už dvakrát viděl zápas přímo na stadionu, jinak ale sleduji všechny zápasy pouze v televizi.

Logo Viktorie Plzeň

FC Viktoria Plzeň je profesionální český fotbalový klub, který byl založen už v roce 1911 pod názvem SK Viktoria Plzeň. Od té doby nesl ještě dalších 7 názvů, název FC Viktoria Plzeň platí od roku 1992. Svoje domácí zápasy hrají v Doosan Areně, která leží v plzeňských Štruncových sadech. Od ledna 2020 je hlavním trenérem Slovák Adrian Guľa. V současné době hraje Viktoria Plzeň nejvyšší českou fotbalovou soutěž Fortuna ligu. Klub už během své existence zažil spoustu úspěchů a vzhledem k úspěchům z posledních let se řadí k nejlepším klubům v České republice. Mezi největší rivaly Viktorie Plzeň se řadí pražské kluby AC Sparta Praha a SK Slavia Praha.

Hlavní trenér Adrian Guľa (uprostřed) s generálním manažerem Adolfem Šádkem (vlevo) a majitelem Tomášem Paclíkem (vpravo)

Obsah webu

Úspěchy
Stadion
Galerie
Odkazy
Formuláře



Štěpán Velc, 2020