Úvodní strana Základní informace Alba a singly Odkazy Fotogalerie

Kariéra

Začátky

Od šestnácti let se věnoval hudební produkci se zaměřením na hip hopový beaty. S přáteli vytvořili kapelu, ktera vydala pár projektů, ale po pár letech se rozpadla. Po odchodu z univerzity se přestěhoval do New Yorku, kde se v těžkých podmínkách snažil prosadit jako producent, po čtyřech nepříliš úspěnšných měsících se ale rozhodl New York opustit a přestěhoval se do Los Angeles. Tam ho opustil spolubydlící a Travis se vrátil domů do Houstonu, kde ho ovšem jeho rodiče, zklamaní z toho, že odešel z univerzity, vyhodili z domu.

Scott se znovu vrátil do Los Angeles, kde přespával na gauči na koleji u svého kamaráda. V Los Angeles se nadále věnoval produkci, rapper T.I., majitel imprintu Grand Hustle Records při jedné z návštěv města uslyšel Scottovu produkci a nechal ho pozvat do svého studia.

Z neznámého rapera na vrchol

U labelu Grand Hustle vydal v roce 2013 svůj první mixtape Owl Pharaoh, na projekt dohlížely hvězdy T.I. a Kanye West. O rok později následoval druhý mixtape Days Before Rodeo a na jaře 2015 se vydal na své první větší turné The Rodeo Tour.

V červnu 2015 vydal svůj první komerční úspěšný singl 3500 . Píseň se umístila na 82. příčce žebříčku Billboard Hot 100 a získala zlatou certifikaci. V červenci následoval další hit Antidote , který měl spoustu ocenění. V roce 2015 vydal album Rodeo, na kterém hostovaly hvězdy jako The Weeknd, Kanye West, Justin Bieber, Young Thug, Juicy J a další. Album debutovalo na 3. příčce žebříčku Billboard 200 s 85 000 prodanými kusy v první týden prodeje, pozdějii dostalo platinovou desku.

O rok později, zářu 2016, vylad další album Birds in the Trap Sing McKnight. Album debutovalo na 1. příčce žebříčku Billboard 200 s 88 000 prodanými kusy v první týden prodeje, později získalo certifikaci platinové desky. Na jaře 2017 vystupoval na turné Birds Eye View.

V dubnu oznámil, že nahrává společný projekt s rapperem Quavem z tria Migos. Album Huncho Jack bylo vydáno v prosinci 2017. Debutovalo na 3. příčce žebříčku Billboard 200 s 90 000 prodanými kusy v první týden prodeje. Z alba se v Billboard Hot 100 umístilo sedm písní, všechny ve druhé polovině žebříčku.

V květnu 2017 vydal singl Butterfly Effect (50. příčka, 3x platinový singl). Album Astroworldbylo vydáno v srpnu 2018. Album debutovalo na první příčce žebříčku Billboard 200 s 537 000 prodanými kusy v první týden prodeje. Všech 17 písní z alba se díky streamům umístilo v Billboard Hot 100. Toto album obsahovalo hity jako Sicko Mode, Stargazing a Carousel. Do konce roku 2018 se alba prodalo celkem 1 405 000 ks. Roku 2019 album dostalo certifikaci 2x platinové desky.

V srpnu 2019 o něm na Netflixu vyšel dokumentární film s názvem Travis Scott: Look Mom I Can Fly, který sám produkoval. V říjnu 2019 vydal nový singl Highest in the Room, který debutoval na 1. příčce žebříčku Billboard Hot 100 jako jeho teprve druhý.

Osobní život

Travis Scott, vlastním jménem Jacques Berman Webster II, se narodil v roce 1991 ve městě Houston v americkém státu Texas. Vyrostl ovšem na předměstí Missouri City v rámci houstonské aglomerace. Nejdříve vyrůstal u své babičky, ale později se přestěhoval ke svému otci. V mládí byl přijat na University of Texas at San Antonio, ze které ovšem odešel, aby se naplno věnoval své hudební kariéře. Po odchodu z univerzity se přestěhoval do New Yorku.

Americký rapper, zpěvák, textař a hudební producent.

Od dubna 2017 byl ve vztahu s televizní celebritou Kylie Jenner. V únoru 2018 se páru narodila dcera Stormi. V říjnu 2019 se rozešli a Stormi mají ve střídavé péči.