Moje oblíbená videohra

Vítám Vás na svém prvním webu, kde bych Vám chtěl něco povykládat o mé oblíbené videohře - Grand Theft Auto V. GTA V je velmi populární videohra, troufám si dokonce říct, že o ní slyšeli opravdu skoro všichni (i ti, kteří se o herní průmysl nezajímají), proto bylo i pro mě lehké na tuto hru narazit. Po shlédnutí několika videí jsem se rozhodl si tuto hru koupit, a to hlavně kvůli jejímu lákavému online segmentu Grand Theft Auto Online, kde je možné hrát i se svými přáteli (spolu nebo i proti sobě). Hned po prvním spuštění jsem si hru oblíbil a vracím se k ní až dodnes.

Grand Theft Auto V (nebo také GTA 5) je hra s otevřeným světem, RPG, akční a dobrodružná hra vyvinutá společností Rockstar North (Rockstar Games) a vydána Take-Two Interactive. Byla vydána 17. září 2013 na Xbox 360 a PlayStation 3, 18. listopadu 2014 na Xbox One a PlayStation 4 a 14. dubna 2015 vyšla i na Microsoft Windows. Tato hra je první velká hra ze série Grand Theft Auto od roku 2008, kdy vyšla hra Grand Theft Auto IV. Byla umístěna do smyšleného státu San Andreas, založeném na Jižní Kalifornii. Single-playerový příběh následuje tři kriminálníky, kteří usilují spáchat loupeže a zároveň jsou pod tlakem ze strany vládní agentury Otevřený svět nabídnutý v této hře nabízí pohyb po státě San Andreas, ale zároveň i po smyšleném velkoměstě Los Santos, které bylo vytvořeno na základě Los Angeles.

Grand Theft Auto V překonalo veškeré rekordy prodejnosti a stalo se tak nejrychleji prodávaným zábavním produktem. Získalo jedny z nejlepších hodnocení, na čemž se podílí propracovaný herní svět, hned tři postavy a propracovaný gameplay. To mu vysloužilo 97 bodů ze 100 (Metacritic). Prodalo se více než 100 milionů kusů, což hru řadí na 3. místo v žebříčku nejprodávanějších her historie.

Co na mém webu naleznete?

Atmosféra hry (gameplay)
Předchozí hry ze série GTA
Minimální systémové požadavky
Fotogalerie
Formulář
Odkazy



Lukáš Kubala, 2020